Een ecowijk maak je samen

De plek waar onze ecowijk gebouwd zal worden was 'onontgonnen'. Een stuk akkerland aan een watergang en een populierenbosje. Nu zijn we al 2,5 jaar verder.

 

Elke ontwikkeling begint met een idee. Ook op deze plek. Maar een ecowijk realiseer je niet alleen. Juist door er samen over te praten, met je partner, met vrienden én met specialisten worden ideeën plannen en worden plannen werkelijkheid.

Co-creatie

Wij maken ecowijk De Kiem met elkaar als bouwspecialisten en jou als bewoner. Dat doen we op alle vlakken van duurzaamheid. Niet alleen binnen in jouw huis, maar ook in de buitenruimte. De straat voor je huis bijvoorbeeld of de gemeenschappelijke binnenplaats.
 
Denk aan verlichting, verbindingswegen en parkeren, speelplaatsen, buurt(moes)tuin, waterfilters, bankjes, laadpalen et cetera.

Samen creëren we de wijk, jouw thuis.

Voor ecowijk De Kiem is een tussenvorm gekozen tussen Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) en Projectontwikkeling. Een CPO kost gewoonlijk heel veel tijd aan afstemming en overleg. In het tijdspad dat we hebben gekregen van de gemeente hebben we hier geen ruimte voor. Traditionele projectontwikkeling vinden wij echter niet meer passen bij deze tijd.

Om het beste van beide werelden te verenigen hebben wij gekozen voor iets wat je Collectieve Project Ontwikkeling zou kunnen noemen. Ons team heeft een grote hoeveelheid voorwerk gedaan. We hebben prachtige energiezuinige huizen ontworpen, gekeken hoe ze ten opzichte van de zon moeten staan, aan welke tuinen en welke binnenplaatsen ze gaan grenzen. Maar ook hoe de wegen gaan lopen en waar er geparkeerd gaat worden. Daarmee zijn de keuzemogelijkheden voor jou als toekomstige bewoner, tot een overzichtelijke hoeveelheid teruggebracht. In verschillende workshops kun je als (potentiële) toekomstige bewoner mee gaan ontwerpen aan de wijkinrichting en ons op die manier helpen deze voor jou te optimaliseren. 

 

Elke ontwerpgroep staat daarnaast klaar om  jou als mogelijke bewoner mee te laten denken over de optimalisatie van jouw huis. Op het gebied van functionaliteit, techniek en vormgeving.

 

Dus hoewel er al heel wat voorwerk is gedaan, is er nog erg veel ruimte voor meedenken en mee-ontwerpen. Zowel voor je eigen woning als voor de gezamenlijke buitenruimte.  

 

Wanneer je een woning hebt gekocht, krijg je zeggenschap via de bewonersvereniging. Dat gebeurt al ruim voor de bouw van jouw woning. Zo gaan we in 2018 met de Gemeente Arnhem gaan kijken of en hoe we zélf het groen kunnen beheren in de wijk.

Collectieve Project Ontwikkeling

Indeling van de wijk

Duurzaam, energiezuinig, ecologisch en sociaal wonen.

  • Facebook Clean Grey
  • Twitter Clean Grey
© 2019 Ecowijk De Kiem