Ligging van ecowijk De Kiem

Ecowijk De Kiem ligt in de wijk Schuytgraaf. Dit is in het zuiden van Arnhem net over de Rijn. 

 

De Kiem ligt in het noorden van Schuytgraaf. Tegen een populierenbosje, met rechts naast en boven de wijk een watergang. In deze watergang en in het populierenbosje zitten veel vogels, eenden, ganzen, blauwe reigers en futen. Langs de waterkant groeien wilgen.

Over Schuytgraaf

Schuytgraaf is een nieuwe wijk in Arnhem. Hij bestaat nog niet zo lang. Er staan bijna alleen nieuwbouwhuizen en er is veel water om de huizen. Er zijn dus ook een hoop bruggetjes.

Begin 2017 stonden er 3781 huizen. In totaal kunnen er zo'n 6200 huizen komen, maar zover is het nog niet.

De financiële crisis heeft de plannen doen veranderen en deels daardoor is er ook ruimte voor een ecowijk, iets dat op de eerste planningen nog niet voorkwam. 

klik op de foto voor groot formaat

Fiets

Schuytgraaf is een fietsvriendelijk wijk. Je hoeft niet de concurrentie met de auto aan. Bij doorgaande wegen is er een naastgelegen eigen fietspad en regelmatig liggen de fietspaden zelfs apart door de natuur. Ook in de wijken is voldoende fietsruimte. 

Op de fiets ga je gemakkelijk naar het centrum van Arnhem in 20 minuten. Je kunt dan prachtig door natuurgebied Meinerswijk fietsen. Meinerswijk is een uiterwaarden gebied met veel water, wilde paarden en zelfs af en toe een ijsvogel.

Trein

Schuytgraaf heeft een eigen treinstation Arnhem-Zuid. Dit station ligt op 5 minuten lopen van ecowijk De Kiem. Wanneer je daar de trein pakt ben je in 6 minuten in hartje Arnhem centrum (overigens is Arnhem Centraal één van de mooiste stations van Nederland).

De andere kant op reis je naar Nijmegen in 13 minuten. Nijmegen is de oudste stad van Nederland en ligt aan de rivier de Waal.

klik op deze foto voor een grotere versie

Auto

Met de auto kom je gemakkelijk in Ecowijk De Kiem. Bij het ontwerpen van de wijk lang geleden is daar al rekening mee gehouden. Vanaf snelweg A50 en de A325 rijd je zo de wijk in (met je elektrische auto :-)

Naar Utrecht is het 50 minuten rijden, naar Apeldoorn 37 minuten, naar Den Bosch 40 minuten en naar Wageningen 18 minuten.

Parkeren

Ecowijk De Kiem wordt een autoluwe wijk. Dat betekent dat je best je boodschappen voor de deur mag uitladen, maar parkeren doe je meestal niet voor de deur, maar in de buurt van de wijkweg. 

Winkels

In Schuytgraaf is een winkelcentrum. Hier vind je een grote Albert Heijn, een HEMA, Etos, Bakker Hilvers, Slagerij Pluim & Haas, Zeeman, Ami Kappers, groenteboer Yollarbasi, bloemist Jan Fleur, Wyborgh Optiek en een snackbar

Voor de lekkerste biologische groenten ga je naar de zaterdagmarkt in het centrum van Arnhem. Daar is een ‘straatje’ met alleen maar biologisch eten. Zoals een bakker, groentes, fruit, kaas en heel veel andere levensmiddelen. We hopen dat een bewoner in De Kiem een biologisch winkeltje zal beginnen. Ben jij dat misschien?

 

Basisscholen

Er zijn in Schuytgraaf drie basisscholen: De GazelleDaltonschool Confetti en De Arabesk.
In Driel (dorp op fietsafstand van Schuytgraaf) is er een democratische basisschool De Vallei.

Meer informatie over de wijk vind je op: http://www.schuytgraaf.nl/

Er is ook een actieve wijkvereniging in Schuytgraaf: http://www.inschuytgraaf.nl/

Indeling van de wijk

Duurzaam, energiezuinig, ecologisch en sociaal wonen.

  • Facebook Clean Grey
  • Twitter Clean Grey
© 2019 Ecowijk De Kiem