Tientallen gegadigden voor ecowoningen in De Kiem

05/10/2016

 

 

 

De eerste open avond van de Arnhemse ecowijk De Kiem op dinsdag 4 oktober trok ruim 100 bezoekers. Bewoners uit heel Arnhem, inwoners uit de Randstad en overige geïnteresseerden in ecologisch wonen. “Verrassend ambitieus”, zo kenschetste een van de bezoekers het project. De ontwerpteams noteerden tientallen namen voor een vervolgafspraak.

 

Ecologisch wonen in een groene en autoluwe buurt met gelijkgestemden bleek de rode draad in alle gesprekken tijdens de inloopavond. Naar interactie en betrokkenheid met elkaar en toch privacy hebben, zijn veel bewoners op zoek.

 

Bij alle teams was het de hele avond een drukte van belang, want veel bezoekers lieten zich over de 10 woningontwerpen uitgebreid informeren. “Wij hadden de woningen op de website vooraf goed bekeken en al een voorkeur. Maar het aanbod is zo divers en zo leuk om te bekijken, dat we bij alle presentaties zijn langs gegaan”, aldus een jong stel. “De avond heeft veel opgehelderd en we zijn nog enthousiaster geworden. Hopelijk worden de woningen waarin wij interesse hebben, straks echt gebouwd.”

Ecowijk De Kiem wordt ingedeeld als een intentieovereenkomst voor 50 woningen is getekend. Daarna besluit de gemeente Arnhem of de ecowijk doorgaat. De kans is groot dat er meer woningen komen als er veel belangstelling voor is. De bouw start in 2018.

 

 

 

Wonen in ‘het nieuwe Arnhem’- de slogan van De Kiem - kan bijvoorbeeld in een tinyhouse van 4,7 m hoog, in een huis van stro, hout en vlas, in een gezonde woning zonder gif, in een bio-ecologische woning, of in een huis waarin het alijd lente is. Zowel starters, senioren, stellen, gezinnen als alleenwonenden kunnen er hun droomplek creëren.
Een alleenwonende bewoonster in Arnhem deed op de avond veel ideeën op over hoe ze ecologisch kan wonen. “Het was een enorm inspirerende avond. Ik wil graag duurzaam wonen en 2 woningtypes spreken mij erg aan. Dat moet ik nu eerst goed laten bezinken. Ik hoop dat er spoedig een nieuwe infoavond komt, want ik heb nu al weer nieuwe vragen.”

 

De ontwerpteams gingen met veel informatie over hun toekomstige bewoners huiswaarts. Vervolgafspraken worden gepland. Een ontwerpteam is van plan op korte termijn zelf een informatieavond te organiseren om de gegadigden voor hun woningen al met elkaar kennis te laten maken.


Dit najaar organiseert ecowijk De Kiem een nieuwe informatiebijeenkomst. Houdt de website en de e-nieuwsbrief in de gaten voor datum en locatie!

 

 

 

Please reload

Recente berichten
Please reload

Volg ons
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic

Duurzaam, energiezuinig, ecologisch en sociaal wonen.

  • Facebook Clean Grey
  • Twitter Clean Grey
© 2019 Ecowijk De Kiem