Je eigen wijk ontwikkelen? Dit is je kans!

07/11/2016

In ecowijk De Kiem is veel ruimte voor jou als bewoner om zelf invulling te geven aan het ontwerp van je huis en om mee te denken over de inrichting van de gezamenlijke buitenruimte.

 

Op 22 november aanstaande hebben we in de avond de eerste echte gezamenlijke sessie gepland. Als je interesse hebt om straks in De Kiem te gaan wonen nodigen we je van harte uit om deel te nemen aan onze workshop “Mee-ontwerpen aan de ecoWIJK”.

 

Centraal in deze sessie staat de wijk als geheel. Welke wensen en ideeën heb je als het gaat over de gezamenlijke buitenruimte? Over parkeren, weggetjes en paden, over het groen, gedeelde (moes-) tuinen, permacultuur. Over gezamenlijke energie-opwekking en –opslag, over water-afvoer, -opslag, -zuivering, over speelplekken, over deelauto’s en ander materiaal. Over biodiversiteit, over verlichting, over een gezamenlijk buurtgebouw, et cetera et cetera.

 

Hoeveel hiervan zou door de gemeente onderhouden moeten worden, waar wil je als bewoner eventueel zelf aan bijdragen, welke andere samenwerkingspartners hebben we nodig (zoals nutsbedrijven?

 

Aan het einde van de avond hopen we een rijk palet van ideeën, wensen en bijbehorende beelden te hebben dat een volgende stap in de concretisering van de plattegrond voor de wijk mogelijk gaat maken. Begin volgend jaar verwachten we dan ook een goed passend zogenaamd 'stedenbouwkundig plan' te kunnen afspreken met de gemeente.
 

 

Op 22 november zullen we met behulp van enkele creatieve werkvormen met alle deelnemers aan de slag gaan. We streven ernaar alle delen van de hersenen aan het werk te zetten opdat de oogst rijk en gevarieerd zal zijn! De workshop duurt in totaal ongeveer anderhalf uur. Hierna zullen nog meer interactieve sessies volgen om samen verder te ontwikkelen en te optimaliseren.

 

Kom je ook? Schrijf je dan graag hier in, dan zorgen we dat de koffie klaar staat!

Please reload

Recente berichten
Please reload

Volg ons
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic

Duurzaam, energiezuinig, ecologisch en sociaal wonen.

  • Facebook Clean Grey
  • Twitter Clean Grey
© 2019 Ecowijk De Kiem