Bewonersvereniging De Kiem wordt opgericht

22/12/2016

 

Binnenkort wordt de bewonersvereniging van ecowijk De Kiem opgericht. Voorlopig nemen in het bestuur toekomstige bewoners plaats die al geruime tijd sterk betrokken zijn bij de ontwikkeling van de wijk, waaronder Jasper en Janneke van Het Rode Trap Huis.

 

Iets later dan gepland vanwege enkele juridische ontwikkelingen die extra aandacht vroegen, gaan we binnenkort naar de notaris en de Kamer van Koophandel om de bewonersvereniging op te richten.

Doel van de vereniging is onder meer om de belangen te behartigen van de (toekomstige) bewoners, bijvoorbeeld met betrekking tot het borgen van de ecologische uitgangspunten van de wijk. Daarnaast kan de vereniging bijvoorbeeld afspraken maken met de gemeente over inrichting, beheer en onderhoud van de openbare ruimte, denk aan groen, bestrating, water, verlichting et cetera.

 

Door de (toekomstige) bewoners nu al te verenigen kunnen zij in deze belangrijke fase zo formeel invloed uitoefenen op het ontwikkelproces. Wij raden iedereen die overweegt in deze wijk te gaan wonen aan om lid te worden en zo te helpen de maximale (ecologische) ambitie van de wijk te realiseren. Meld je aan voor de bewonersvereniging als je hierin interesse hebt.

Juist in deze fase waarin belangrijke besluiten nog te nemen zijn door onder meer de overheid, is een formele stem van de bewoner zeer welkom naast die van de zakelijke partijen.

 

Zodra de vereniging is opgericht en lidmaatschap mogelijk wordt volgt meer informatie. Naar verwachting is dit medio februari.

Please reload

Recente berichten
Please reload

Volg ons
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic

Duurzaam, energiezuinig, ecologisch en sociaal wonen.

  • Facebook Clean Grey
  • Twitter Clean Grey
© 2019 Ecowijk De Kiem