De Kiem van start!

22/12/2016

 

We gaan bouwen! Op 7 april 2017 tekent ecowijk De Kiem de projectovereenkomsten met de gemeente Arnhem in Schuytgraaf. Vijf van de tien ontwerpteams gaan hun woningen in deze fase realiseren: De Ideale Woning, Flexus, E+ Wonen, Bo Gro en het Rode Trap Huis. We zijn erg blij met dit resultaat!

 

De afgelopen paar maanden hebben voor de ontwerpteams in het teken gestaan van de financiële dekking die nodig is om de projectovereenkomsten te kunnen afsluiten. Deze overeenkomst vereist namelijk een 10% aanbetaling op de grond en rentelasten voor de 9 maanden die hierop volgen, om de plannen te voorzien van alle benodigde vergunningen. Voor vijf consortia is dit nu al gelukt: De Ideale Woning, Flexus, E+ Wonen, Bo Gro en het Rode Trap Huis. Dit is een geweldige prestatie gezien de korte ontwikkelingstijd vanaf de start van het project in juli!

 

Vier ontwerpteams bouwen nog niet: Tinyflex, Puur Natuur, I-Cocon, De Vier Jaargetijden en Altijd Lente. We kunnen ons voorstellen dat dit een teleurstelling is voor de mensen die in deze woningen geïnteresseerd zijn, net als voor onszelf. Het is nog onbekend of deze woningen in een latere fase alsnog gebouwd kunnen worden. De gemeente stelt op dit moment van niet.

 

In de eerste helft van januari spreekt De Kiem's initiatiefnemer DNA in de Bouw hierover verder met de gemeente Arnhem. De betreffende ontwerpteams zullen alle geïnteresseerden voor deze woningen in januari verder op de hoogte stellen over de voortgang.

 

 

Please reload

Recente berichten
Please reload

Volg ons
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic

Duurzaam, energiezuinig, ecologisch en sociaal wonen.

  • Facebook Clean Grey
  • Twitter Clean Grey
© 2019 Ecowijk De Kiem