Stedenbouwkundig plan De Kiem bijna gereed

23/01/2017

 

Hoewel we vorig jaar al een eerste schets van het stedenbouwkundig plan voor onze wijk hebben gemaakt, konden we nog geen definitieve keuzes maken. Omdat onbekend was met hoeveel en met welke woningen we van start konden gaan in De Kiem. De afgelopen weken, na de toezegging van de gemeente om 93 woningen te mogen bouwen (zie voor meer informatie daarover dit bericht), hebben we met de betrokken teams flink gepuzzeld op de best mogelijke inrichting van de wijk. 

 

Hierbij is rekening gehouden met de wensen van elk team en hun specifieke woningconcept, maar ook met de algehele sfeer en ecologische potentie van de totale wijk. Het was fijn om te merken dat alle teams bereid waren om in het belang van de totale wijk te denken en ruimte te geven voor alle initiatieven. Ook is in de overleggen steeds de stem van de toekomstige bewoners meegenomen, zoals gehoord op de bewonersworkshop over de inrichting van de wijk van 22 november 2016 (zie voor het verslag hier). Deze werd met name gebruikt als toets voor de vraag of het stedenbouwkundig plan de ambities van de bewoners op het gebied van ecologisch wonen mogelijk kan maken.

 

 

Op 18 januari is een uitgebreid gesprek met de gemeente geweest over ons eerste voorstel voor het stedenbouwkundig plan voor de 77 woningen. Het was een positief en constructief gesprek, waarbij een aantal aandachtspunten en knelpunten zijn besproken. Denk daarbij aan onder meer het aantal parkeerplaatsen en wat dat betekent voor het uitgiftepercentage van de grond, of de ligging van de hoofdroute zoals wij voorgesteld hebben praktisch kan onder meer in verband met wateropvang en de bereikbaarheid van het water vanuit de wijk. Ook werd bekend dat we meer dan 77 namelijk 93 woningen kunnen gaan bouwen en dat vraagt meer parkeerplaatsen.

 

Deze en andere punten zullen in februari door ons team met de stedenbouwkundige van de Gemeente Arnhem en onze tekenaar verder opgelost worden. 

 

Naar verwachting kan in februari het plan definitief zijn. Daarna kan de definitieve grondprijs bepaald worden en kunnen de projectovereenkomsten met de verschillende teams opgesteld worden. Kort daarna zullen dan ook de definitieve ligging en prijzen van de verschillende woningen in De Kiem bekendgemaakt worden en kan de verkoop gestart worden.

 

Please reload

Recente berichten
Please reload

Volg ons
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic

Duurzaam, energiezuinig, ecologisch en sociaal wonen.

  • Facebook Clean Grey
  • Twitter Clean Grey
© 2019 Ecowijk De Kiem