Goede wijn moet rijpen...

08/03/2017

 Misschien is het je opgevallen dat het even stil was in de berichtgeving afgelopen weken over de ontwikkelingen omtrent Ecowijk De Kiem. We zijn allemaal in beslag genomen door het vinden en leggen van de laatste puzzelstukjes voor een definitief stedenbouwkundig plan en de bijbehorende grondprijzen. Dat vraagt meer tijd dan ingeschat was. We geloven echter dat deze investering de kwaliteit van het plan en de uiteindelijke huizenprijzen, zeer ten goede komt.

 

Samen over de eindstreep

Voor vijf van de zes teams zijn we er inmiddels uit. Eén team werkt nog aan zijn plannen. We zetten de kennis en kunde in de gehele groep in om ook dit team over de streep te krijgen voor het tekenen van de projectovereenkomst (POK) met de gemeente. Onze intensieve samenwerking heeft ons zover gebracht, nu willen we graag ook met zijn allen die eindstreep halen! Het ziet er naar uit dat dat gaat lukken, maar het duurt wat langer dan gehoopt. De verwachting is nu dat we over een week of twee de POK's definitief kunnen tekenen. Ook van jullie als potentiële bewoners vragen we daarmee wat extra geduld, dat realiseren we ons. We staan in elk geval net zo te trappelen voor de volgende fase als jullie waarschijnlijk doen! 

 

Eén makelaar, informatiemiddag en voorverkoop

Goed nieuws in dat kader is dat we inmiddels een gezamenlijke makelaar hebben gevonden die de verkoopbegeleiding gaat doen. We kiezen bewust voor één makelaar voor het totaal, in plaats van een makelaar per woningtype, omdat we verwachten dat de kopers dan het beste advies zullen krijgen omtrent de woning die bij hen past. Daarnaast past het in onze filosofie van samenwerken als teams. Zodra de projectovereenkomsten met de gemeente getekend zijn zullen we opnieuw een voorlichtingsmiddag organiseren voor de potentiële bewoners waarop dan tevens de voorverkoop van de woningen zal starten. Naar verwachting is dat eind maart of begin april. We laten de datum zo snel mogelijk weten.

 

Oriëntatiegesprekken Triodos Bank

Op 11 februari jl hebben enkele tientallen mensen een oriëntatiegesprek gehad over hypothecaire financiering voor wonen in ecowijk De Kiem, op locatie van de Triodos Bank in Zeist. Voor degenen die hier ook interesse in hebben, maar niet konden op deze dag: laat het ons weten via de mail met je contactgegevens. Wij geven je gegevens graag door aan de betreffende adviseurs zodat deze een individuele afspraak met je kunnen maken. 

 

De lente is in zicht!

Hoor je 's ochtends ook de veranderende roep van de vogels? Hun aankondiging dat het volgende seizoen eraan komt? We hebben er vertrouwen in dat wat we afgelopen half jaar met elkaar, het projectteam en allerlei geïnteresseerden en andere betrokkenen, hebben gezaaid en gevoed nu bijna mag gaan opkomen. Zin in de lente! We hopen je snel (weer) te mogen ontmoeten om je te betrekken bij de geboorte.

 

 

Please reload

Recente berichten
Please reload

Volg ons
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic

Duurzaam, energiezuinig, ecologisch en sociaal wonen.

  • Facebook Clean Grey
  • Twitter Clean Grey
© 2019 Ecowijk De Kiem