Ecowijk De Kiem start met 60 woningen

06/04/2017

Zaterdag 22 april start de voorverkoop van 60 woningen in de Arnhemse ecowijk De Kiem. Bijna een jaar geleden zijn 10 bouwteams in co-creatie gestart met de vormgeving van deze duurzame buurt. Vijf teams hebben hun ontwerp financieel levensvatbaar kunnen maken. Als bewoner word je betrokken bij ontwerp en inrichting van zijn energieneutrale woning én de inrichting van de wijk.

 

De verkoop start op de ecologische materialenbeurs die De Kiem’s initiator DNA in de Bouw ter gelegenheid van dit feestelijke moment organiseert. Standhouders

 • Agrodome - toont wat er mogelijk is met natuurlijke en biobased materialen voor o.a. isolatie, afwerking en interieur-toepassingen, incl. uitleg over het juiste gebruik; kijken, aanraken en beleven! 

 • Bluedec - isolatiedeken op basis van aerogel, voor gevel-, vloer- en dakisolatie

 • Ekotex Wandafwerking - duurzame glasweefsel wandbekleding in meerdere structuren, EKOTEX CS Interior en Exterior muurverf met 0% VOC’s en 0% schadelijke toxische stoffen, incl. C2C certificaat.

 • GTOP Trading - duurzame houten gevelbekleding gemaakt van ecologische houtsoorten. 

 • Leemproducten.nl - gezonde binnenhuisafwerking van leem- en kalkproducten

 • Straw Blocks Systems - prefab stro elementen voor gevel, vloer, dak en binnenwanden, voor een compleet casco van stro. 

 • Triodos Bank - voor al je vragen over de financierbaarheid van de woning en de mogelijkheden van een duurzame hypotheek.

 

 

Op zaterdag 22 april wordt grote belangstelling verwacht voor de start van de verkoop in MFC Omnibus, Pallas Atheneplein 2 in Arnhem, tussen 13:00 en 17:00 uur. Want voor alle woningen was al veel interesse van potentiële bewoners op 2 informatieavonden in het najaar van 2016.
Wie in Arnhem wil wonen in een huis dat zijn eigen energie opwekt, in een autoluwe wijk met veel groen en met gemeenschappelijke tuinen kan op 22 april zijn nieuwe woning uitzoeken en intekenen!

 

In totaal worden 60 woningen gebouwd: De Ideale Woning, Flexus, E+ Wonen, Bo Gro en het Rode Trap Huis. Van deze laatste woning wordt er slechts één gebouwd waar het (particuliere) bouwteam zelf gaat wonen. De woningen zijn 10 meer dan de aanvankelijk 50 geplande. De Kiem betekent een flinke impuls voor energieneutraal wonen in Arnhem.

 

Op dit moment zijn de 5 bouwteams druk bezig de verkoopinformatie gereed te maken. De laatste eindjes zijn nl. pas begin april aan elkaar geknoopt. Zodra er nieuws is actualiseren we de (prijs)informatie op de pagina's van de woningen. Dus houd de site in de gaten!

 

Ecologische materialenbeurs
Ter gelegenheid van de start van de verkoop zijn in MFC Omnibus ook ecologische bouwmaterialen te zien en producten die aansluiten bij een ecologische levensstijl. Diverse leveranciers zijn aanwezig om bezoekers te informeren over producten die hun woning duurzaam maken. Voor wie duurzaam wil wonen maar niet in De Kiem, is de beurs ook interessant.

 

Please reload

Recente berichten
Please reload

Volg ons
 • Facebook Classic
 • Twitter Classic

Duurzaam, energiezuinig, ecologisch en sociaal wonen.

 • Facebook Clean Grey
 • Twitter Clean Grey
© 2019 Ecowijk De Kiem