Onze ecowijk krijgt nu echt vorm [de stand van zaken]

22/11/2017

 

 

Wat kan er in een jaar veel gebeuren! In december 2016 is besloten welke woningontwerpen in ecowijk De Kiem gebouwd worden. De E+ Woning en de Ideale Woning zijn in de verkoop en hebben al voor 50% opties, BoGro en Flexus gaan binnenkort in de verkoop. In totaal komen er 60 woningen. De bouwteams staan te trappelen om nu echt te gaan bouwen. Hoe is de stand van zaken?

 

Van de 5 bouwteams is er een die alleen zijn eigen woning ontwikkelt en bouwt: het Rode Trap Huis. De overige 4 bouwteams bouwen samen 59 woningen: de Ideale Woning 15, E+ Wonen 20, Flexus 14 en BoGro 10. Hoe staat het er nu voor bij de 4 bouwteams?

 

Grote interesse voor 15 Ideale Woningen

Het bouwteam van de Ideale Woning heeft al diverse bijeenkomsten georganiseerd voor geïnteresseerden. Vanaf het begin van ecowijk De Kiem is er warme belangstelling voor deze ecologische woning zonder giftige materialen. Dat de woning vrij is in te delen is een enorm pluspunt. De koper bepaalt zelf volume, indeling en afwerking. Zo creëer je echt je eigen ideale woning. Ruim de helft van de in totaal 15 woningen is in optie en begin december tekenen de eerste kopers. Je kunt deze woningen ook vinden op Funda.

 

E+wonen: verkoop gestart en helft in optie

Er is veel belangstelling voor de 20 E+ Woningen in De Kiem, een rijwoning met veel keuzes voor ontwerp en indeling. Kleur- en materiaalkeuzes behoren tot de mogelijkheden. Dat geldt ook voor de plattegronden van de woning en de indeling van de gevels. De verwachting is dat 70% in het eerste kwartaal van volgend jaar verkocht is. Een voorzichtige prognose omtrent start van de bouw zal dan 2e kwartaal 2018 zijn, dat is mooi op schema! De woningen staan ook op Funda.

 

Materialisering Flexus

In november zijn de materialen voor het exterieur uitgezocht en goedgekeurd. De verwachting is dat Flexus in december in de verkoop gaat, op dit moment wordt de verkoopbrochure gemaakt. De materialisering wordt begin december besproken in het Q-team (kwaliteit) van de gemeente Arnhem die beoordeelt of het ontwerp voldoet aan de eerder vastgestelde uitgangspunten. Na hun verwachte ‘positief advies’ staat niets de start verkoop van Flexus nog in de weg!

 

Bouwend Groeien groeit 

Achter de schermen wordt hard gewerkt aan BoGro: Bouwend Groeien. Alle input die de afgelopen maanden is ontvangen van geïnteresseerden en diverse betrokken partijen wordt verwerkt in het definitieve ontwerp van de woningen. Gelijktijdig wordt de verkoopdocumentatie gemaakt. Vanaf eind 2017 worden alle geïnteresseerden geïnformeerd over het plan, de woningen en het flinke scala aan mogelijkheden.

 

Een korte terugblik

Januari 2017 ging het gehele plan voor ecowijk De Kiem naar de gemeente ter goedkeuring en was er overleg over de indeling van de wijk. In februari kregen we officieel te horen hoeveel woningen we mogen bouwen, welke dat zijn en waar ze in de wijk komen te staan. In april zijn de contracten met de gemeente getekend en deden de bouwteams de aanbetaling op de bouwgrond. Toen zijn ook de eerste woningen formeel gereserveerd. In mei is het stedenbouwkundig plan officieel goedgekeurd en vond het eerste overleg plaats met de gemeente Arnhem over de inrichting van de openbare ruimte. ​

 

En een vooruitblik

Wat is de planning? In de winter van 2017/2018 maakt de gemeente de grond bouwrijp, dat houdt in het aanleggen van riolering, elektra, water, stadsverwarming en bouwwegen. Vanaf eind voorjaar start de bouw. Vanaf de zomer / herfst worden de eerste woningen opgeleverd, dat verschilt per woningtype. In totaal worden 60 woningen gebouwd. 

 

Please reload

Recente berichten
Please reload

Volg ons
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic

Duurzaam, energiezuinig, ecologisch en sociaal wonen.

  • Facebook Clean Grey
  • Twitter Clean Grey
© 2019 Ecowijk De Kiem