Bewonersvereniging De Kiem is opgericht

23/11/2017

 

Vanaf vrijdag 17 november 2017 is de bewonersvereniging van ecowijk De Kiem een feit. Er is een bestuur en er zijn statuten. Bewoners worden automatisch lid omdat het lidmaatschap onderdeel wordt van het koopcontract. De vereniging gaat spoedig groeien, want de eerste bewoners tekenen binnenkort. De leden wacht een mooie uitdaging: het realiseren en in stand houden van een ecologische en sociaal duurzame woonwijk.​

 

Het bestuur van de bewonersvereniging bestaat uit Janneke, Ellen en Jasper. Het borgen van de ecologische uitgangspunten van de wijk is een belangrijk doel van de vereniging. “Als bewonersvereniging willen we ook het sociale contact in de buurt bevorderen.”

 

Het is belangrijk dat het bestuur een goede afspiegeling is van de woningen in De Kiem. “Op dit moment is er alleen een bestuur en zijn er statuten. Bewoners worden vanzelf lid omdat het lidmaatschap onderdeel gaat worden van het koopcontract. We gaan er van uit dat het snel een actieve vereniging wordt. Nu bestaat de vereniging vooral op papier.”


De bewonersvereniging heeft straks genoeg op het programma. “Wij hebben elkaar nu 1 keer ontmoet en toen de statuten bepaald en onze rolverdeling besproken. Daarna is er veel mailcontact geweest. We hebben het plan bij elkaar te komen zo gauw er woningen zijn verkocht, want door het tekenen van de koopovereenkomst zijn de toekomstige bewoners automatisch lid. Dan kunnen we met elkaar kennismaken en bekijken waarmee we het eerst aan de slag gaan.”

 

Hier lees je de statuten

 

 

 

 

Please reload

Recente berichten
Please reload

Volg ons
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic

Duurzaam, energiezuinig, ecologisch en sociaal wonen.

  • Facebook Clean Grey
  • Twitter Clean Grey
© 2019 Ecowijk De Kiem